tutorial background ♥

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua! :)


                      

                           
hello reader!!    
oke, atas permintaan hari ni aku rajin nak buat tutorial ni^^
okey,berbalik pada tajuk hari ni kan.  
Korang mesti ta sabo kan ??
Ready ye ? untuk tuto ni hanya sesuai yang memakai designer. 
In addition,korang gak perlu ada matlamat sama 
ada nak pakai background yang dah sedia ada atau korang
bina sendiri...


                        
contoh yang sedia ada ialah seperti:

     - kalau korang pakai cutest ni,dia lebih bagus sikit la..pasal
       dia tak kacau kita untuk design kita punya  blog.Kita still
       boleh tukar layout kita.Tambah macam-macam.

2    pyzam
     - Aku tak syorkan la pakai yang ni pasal
       dia terikat pada template tu. Pastu kalau
       pakai yang ni susah sikit nak masuk tutorial
       kadang-kadang.

     - Shabby design dia lawa.Lain sikit dari yang lain.
       Jarang orang pakai ni.Dia ni ala-ala cutest blog.

      - snazzy ni sama macam pyzam gak.

5    blogskin

      - yang ni amat lain sekali dengan yang lain.Kalau kita
        pakai kita  kena pandai sikit nak add gadget pasal kita
        terpaksa revert to clasic designer TETAPI yang bagus
        pasal benda ni pulak dia dah menyediakan segala-galanya
        ( cursor, background, pages and etc ). So kita tak
        payah lah pening-pening.Satu lagi design dia
         memang awesome la  ..

-----  jika berminat klik je pada perkataan ---------------




MEMBINA BACKGROUND SENDIRI


1     Dashboard>Design>Template designer

2     klik kat Background

3    klik pada arrow down 

4    tekan upload gambar kalau anda ada gambar pilihan/
       pilih gambar yang telah disediakan

5    pastikan ia telah dipilih dalam bentuk TILE and ditick 
        pada Scrool with page.

6    okey.done.n  apply to blog..

7    Preview dulu baru save ok

messageslove1     Tinggalkan comment di bawah dan tekan LIKE kalau nk lebih lagi tutorial^^

credit : fara ezaty




TERIMA KASEH DAUN KELADI KALAU BOLEH KOMEN SEKALI !

4 comments:

muzliena said...

Assalam,,,, ngh mcm ne nak buat pic yg bergerak2 tu.. SNAP??

afiqah said...

Okey da paham!!! ><

farra ezaty said...

kak lina t agh ajar kn..

farra ezaty said...

fieqa congrats anda berjaye^^

♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...