kalaulah....TAPI

assalamualaikum..

lama tak menulis membuatkan rasa rindu membuak-buak tambah-tambah nak jenguk blog sendiri pun tak bole..perghh,rasa macam dah kelam dah hidup aku ni...walaupun bersekolah di tengah bandar tapi feel dia tak sampai kat hati pun...tengok muke macam suke tinggal kat sana dalam hati menyumpah-nyumpah je..cerita macam indah tapi tak indah pun...belajar macam gempak tapi selalu tidur je...hidup macam ceria tapi dalam hati hujan selalu...bila  balik rumah malas nak cakap pasal sekolah..stress gile..(biasa la dak kg gi bando) ...dahla aku ni bukan jenis kaki study...tidur, surf internet n dengar lagu tu ye la..TAPI semua tak mungkin berlaku di sekolah tu(nama dirahsiakan)...

                                      

dah takdirkan aku pergi sekolah tu..KALAULAH boleh rasa cam nak balik..KALAULAH boleh nak amik PBS( PULANG BERMALAM SELAMANYA)..TAPI semua tak mungkin terjadi...bila fikir pasal kos sebelum pergi rasa kesian pada mak dengan ayah..nak kata hidup kat sana melarat tak..TAPI rushing..semua kerja pasti tengok jam...dan penuh dengan prep..aku yang selama ni belajar time aku suke je..da kena buang tabiat tu..perghh..rasa cam nak nages..setiap kali call mak je nages..cakap pasal mak je nk nages..bila basuh baju nak nages...bila sakit nk nages..bila stress nk nages..bila gosok baju nk nages...bila tengok bangunan umno pun nak nages( pasal bangunan tu malam2 bling2 so aku membayangkan macam aku tengah tengok tb)...actually bukan nages tak pernah at sume kerja tu TAPI aku rindu wat kerja2 tu kat rumah aku sendiri..mesti bestkan? kan bagus kalau dulu aku tak mengedikss nak ke sana..mak ayah dah cakap fikir2 betui2 tapi ni lah hasilnya = HOMESICK...hambek ko..beso punye aku kasi..aku kat sana suka tidur agar dapat memikirkan rumah..tidur je ingat rumah..kan bagus ! i always miss my mum, dad n family (include ameow) n my BFF...

family :
                                 
 rindu nak makan guna tangan sama2,berbual-bual,tengok tb sama2,,gi ngeteh ptg2..gi shopping,men badminton, gaduh sama2..masak sama2..

kawan2:


 rindu nk gelak sama2, nk cakap2, men tenung2 muke..rndu gi kantin sama2,study tak berapa nk hard sama2..ponteng kelas sama2..men nyorok2..cubit2..kongsi sume citer yang ada dalam hidup ni..mungkin anda pernah rasa kawan anda itu teruk TAPI suatu hari nanti pasti akan rasakan bahawa rakan anda itulah yang terbaik dari kawan yang anda ada...



nota kaki : kalian semua memang tak sempurna tapi kalian adalah orang-orang yang akan menyempurnakan hariku..terutama sekali mak..ANGAH RINDU DAN SAYANG MAK SANGAT-SANGAT..


beberapa jam lagi balik ke sekolah...
TERIMA KASEH DAUN KELADI KALAU BOLEH KOMEN SEKALI !

4 comments:

Lailatul Syuhada said...

yunkss,,,sabo ea..kat mane2 kite semua pergi pasti ada dugaan dan cabarannya...jangan pernah rasa menyesal atau putus asa dengan ape yang dah awak lalui..semua benda yang berlaku kat dunia pasti ada hikmahnya...tc and gud luck in ur life ! be strong yep. .

Lailatul Syuhada said...

yunkss,,,sabo tw...stiap yang kite lalui tu pasti ada hikmahnya...jangan pernah menyesal dan putus asa..Allah tahu yang terbaik untuk kite..study btol2..jgn tido dalam kelas lg yer...take care n rindu kamuu sngt2!!

Anonymous said...

as you said. .don't cry coz it over but smile coz it happened. .hdup msti ad pahitnye. .x bermkne lah kalau mnis je. .ade org lag sush drpd kite. .

farra ezaty said...

thanks for anyone yg dropkn comment.. i`ll try my best n lot of effort for it.. c:

♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...