layakkah kita??


cinta atau lebih dikenali sebagai COUPLE telah menjadi trend golongan belia atau skop kecilnya lagi
remaja? perlu ke couple? entahlah, aku tak tau..i`m single right! tetapi kenapa aku bangkitkan cerita ni
hari ni...hmm..nak tau ke?

ni semua pasal korangla! tercabar tau mak! balik je sekolah lama terus mengucap panjang...
ishh2..dahsyat ke tak? tentulah tak..cuma neutron-neutron miang dan gatal mula menular dalam kawan2
aku..aku pun tak terkecuali tempiasnya..cuma masa dapat dielakkan..ni bukan riak tau!

our conversation :

me : pe citer hot sekarang? (pompan memang suka gosip)
dia : tau tak si polan kan hari tu couple ngan si markonah tu..
me : yeke?cam tak caya je? dulu dak tu kan suci je..tak campur bab cintan-cintun
dia : entahla,da sampai seru kot..
me : mungkin..
dia : u takde ke?
me : ngak dong! mana bisa!

hampir semua kenalan aku sekarang ni mempunyai scandalnya...WOW, amazing! and kelas lama aku tinggal setoit je..ishh,cam ta caya je batch aku ramai keluar dari sekolah lama yang besr sangat..(baru sedar sekolah lama sangat awesome)..err,balik pada topik..dah layak ke kita untuk bercouple tu mak?

tepuk dada,tanya selera dahlayak ke belum? tapi bagi akulah bercouple tu tak SALAH asalkan tau jaga batas-batas sudah.Nak couple IMAN tu perlu kuat..setakat kalau iman kau tu macam LALANG.. better lupekan jela cita2 kau tu.. 


sehubungan dengan itu, pelajaran jangan la diabaikan! ingatlah ibubapa korang telah melabur banyak wang untuk korang! apa kata korang tulis kat wall pakwe/makwe : dah study belum? homework siapkan dule ye baru text lagi...dah solat ke belum?...kan lagi bagus daripada tulis SAYANG AWAK 25 juta kali...or BABY WHERE ARE U? I CAN`T LIVE WITHOUT YOU..


Hetrogen pasangan yang melafazkan cinta, tetapi sebenarnya mereka tidak mengetahui mengapa dan kenapa mereka BERCINTA. Alam percintaan sememangnya indah, bagi pasangan yang sedang asyik dilamun cinta, dunia ini ibarat mereka yang punya.Bagi yang tak couple tu pulak..jangan la risau atau cemburu melihat rakan anda..Sesungguhnya Allah telah aturkan segalanya dengan baik..Jodoh pasti ada sekiranya anda berusaha!



                           
                cintakan bunga, akan layu
                cintakan manusia akan mati,
                cintatakan ALLLAH kekal abadi,
                SUBHANALLAH..

p/s: renung2kan lah..sesungguhnya yang baik dan buruk itu datang dari ALLAH atas kelemahan diri saya sendiri.

TERIMA KASEH DAUN KELADI KALAU BOLEH KOMEN SEKALI !

4 comments:

ili said...

'neutron miang dan gatal mula menular'... haha

baru balik dh buat entry fasal cinta ni, ade pape ke??
haha :D gurau je ^^^^

~aylla~ said...

amboi,,pedas ayatnye ye mak...belum layak lagi rasenye:)kan...:)single itu indah kan..haha,,Ingat lg tak ayt nie?




Allah is writing our love story...semua telah tertulis olehnya bila kita dah besar nnti..

farra ezaty said...

ili: haha..ade ke?? ta lagi ye..true statement..mybe pasal da lame duduk skola pompan yg ta nmpak lelaki mnybkn sye rse nk mnulis entry cinta kot..haha..ngarut je kan??

farra ezaty said...

ayyla: takpe wat mse skrg ni kita berscandal dlu,,jgn couple..rileks2 sudah..:)

♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...