dulu dan sekarang BERBEZA !

assalamualaikum...
hello world..
hari ni terlintas kat fikiran aku untuk buat post ni..
 macam mana idea ni timbul??

 mulanya di sini :
pagi tu sangat indah..burung-burung berkicauan di tingkap..dan aku mengambil langkah untuk keluar berjalan-jalan bersama rakan tercinta...LAILA...perjalanan kami penuh dengan kejutan-kejutan sengal..jumpa orang-orang yang dikasihi lagi dikenangi sewaktu zaman muda-mudi..sedang kami asyik berjalan kami ternampak sepasang pasangan kekasih yang hangat bercinta..jika dulu orang pergi dating kat taman bunga...tapi sekarang kat tepi penyapu pun jadi..yang lawaknya...main pusing-pusing kat tempat jual penyapu  kat kedai 2NSHOP...pe la, nak jadik dengan budak -budak ni...banyak lagi tempat boleh gi dating..ni kat tempat jual penyapu jugak dia nak main kenyit-kenyit mata...tak bole blah aku rasa..bukan aku mendorong buat maksiat tapi cari tempat yang elok jela..

peristiwa dua :


kalau dulu suka, sekarang benci dah..kalau dulu benci sekarang dah suka pulak..itulah perubahan yang paling ketara dan biasala..semua orang pun tahu kalau aku tak kata..betul tak?oleh yang demikian, emak aku ada pesan dan aku tahu mak korang pun mesti ada pesan "JANGANLAH KITA BENCI SANGAT KAT SESEORANG TU,,TAKUT NANTI JADIK ORANG YANG KITA SUKA" tak kira lah laki ke perempuan dalam senario ni...pasal aku pun dah ada pengalaman...dengan itu, belajarlah dari pengalaman..

sebagai akhirulkalam, dulu dengan sekarang berbeza..dan banyak isi yang bakal aku kemukakan nanti..tunggu date kita yang akan datang..


nota kaki : esok balik sekolah ke?? tanakkk T__T 

TERIMA KASEH DAUN KELADI KALAU BOLEH KOMEN SEKALI !

1 comment:

Anonymous said...

I am so much excited after reading your blog. Your blog is very much innovative and much helpful.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...