resepi garlic bread

assalamualaikum and happy monday ppl :)

kalau hari tu aku buat post pasal mushroom soup , hari ni aku nak share buat garlic bread yang semestinya simple dan gerenti jadik..In sha Allah :)


bahan:
-roti perancis (aku pakai jenama daily plastik hijau tu je)
-mentega
-bawang putih /serbuk bawang putih
-daun parsley * optional

cara:

  1. Potong roti perancis tu ikut suka hati lah nak bentuk oval or circle or anything you like.
  2. Sekiranya anda memakai bawang putih kupas dan tumbuk sehingga lumat , then gaul dengan mentega portion dia suka hati..if korang nak buat rasa garlic tu menyengat letak lah garlic: mentega 2:1..aku pakai portion 1:1..klau malas belilah serbuk garlic dan gaul dengan mentega.
  3. Sapu dekat roti depan belakang..dan goreng atas pan atau masuk dlam oven. agak2 dah kuning pekat sikit angkat.
  4. Serve! :)


p/s: selamat mencuba and happy monday blue dear readers :) still learn how to make egg tart !
TERIMA KASEH DAUN KELADI KALAU BOLEH KOMEN SEKALI !

No comments:

♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...