semester 1

Assalamualaikum and Hello World ! :)

Setelah berakhirnya semester 1 bagi tahun pertama School of Architecture University of Malaya*saje je nak bajet macam belajar kat Aussie. LOL..Overall, semester ni membuat jantung hati limpa saya menangis meraung dan perasaan yang seumpama dengannya dan aku bersyukurlah dapat habiskan sem ni dengan okaylah.hahaha..Bagi sesiapa yang teringin nak jadik architect mugkin rasa suka membuak-buak kot dan berkobar-kobar nak buat project. Kitaorang ade 4 projek untuk semester ni. Mungkin sikit bagi korang yang mendengar tapi aku yang buat ni tak tidur malam eh!

Bila lagi nak tiba malam final memang aku rasa nak meraung, time flies so fast. Tak payah minum kopi pun aku boleh tak tidur sepanjang malam. This is what ARCHITECTURE taught me! Actually tu perkara normal bila kau amik kos architecture.

Project 1


Project 2A


 Project 2B







Project 3 (GROUP PROJECT )
mengkaji rumah orang tua di Cheras dan group aku dapat saloon and library room.
so, datang situ buat plan,setion,elevation,perspective,all furniture anthropometric and ergonomics and lukisan axonometric.  Thanks for cooperation Mibo,Chunyang,Janice,Nuri,Dibo,Wan and Aiman Diyana.

Project 4 (CAPSULE)







PORTFOLIO REVIEW 
Bagi yang tak tahu portfolio review tu ape,meh hakak bagi tau nii..portfolio review ni kita akan susun studio untuk pameran. Semua project kita kena pamerkan dan semua Sir akan mempertimbangkan sama ada patut ke naik markah ni ke tak? gitulah jadiknya. So our batch name for 1516 RENTARCH~



Sir Asrul 






mine^





so for conclusion, aku belanja gambar masa final project, final day submision. kena terangkan di mana location kita, sebab musabab design,mengapa hang design, aktviti hangpa semualah dan include lukisan korng yang mengandungi ROOF PLAN,SITE PLAN,FLOOR PLAN,2 SECTION, 4 ELAVATION,EXPLODED AXONOMETRIC, 2 PERSPECTIVE AND SOME WRITE UP WITH 1:15 SCALE. Kena terangkan dekat 5 panel dan sediakan mental bila kena attack :) sorry for blurkan gambar bukan tak suka tapi ingin menutup.


p/s: even I'm not get  a good grade but I tried my best for this capsule. My eco green roof :) and thank you for my photographer helwani & najmie #architorture



TERIMA KASEH DAUN KELADI KALAU BOLEH KOMEN SEKALI !

No comments:

♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...